L’oli de segó d’arròs és bo per cuinar? Llegiu sobre el seu alt punt de fum

És possible que guanyem una comissió per compres qualificades fetes a través d'un dels nostres enllaços. Més informació

L'oli de segó d'arròs és àmpliament conegut com a "oli saludable" a molts països asiàtics, especialment a l'Índia i el Japó. El segó és la capa exterior del gra d’arròs que s’utilitza quan s’extreu l’oli.

El segó d’arròs és un subproducte de la mòlta i el processament de l’arròs i sovint es descarta com a residu o s’utilitza com a alimentació animal.

Recentment, ha cridat l’atenció pel seu potencial per produir oli que no sigui saludable.

L’oli de segó d’arròs és bo per cuinar

I podem utilitzar més arròs perquè hi hagi menys residus.

Tant si voleu gaudir d’una mica de sabor a nous al menjar com si necessiteu alguna cosa de sabor suau, si preferiu fer un sofregit mentre cuineu o menjar moltes amanides.

En qualsevol cas, hi ha un oli adequat per a vosaltres, i és l’oli de segó d’arròs:

  • És un oli de cuina versàtil recomanat per metges i nutricionistes per la seva alta temperatura de fum i els seus beneficis per a la salut.
  • L’oli de segó d’arròs és ric en fitoquímics bioactius que inclouen y-oryzanol i tocoferols, que és àcid transferúlic amb alcohols i esterols triterpènics, amb propietats antioxidants.
  • A part de ser saludable, també satisfà diverses necessitats de cuina.

Tot i això, l’oli de segó d’arròs encara és força nou per a molts i la gent encara no en sap molt. Especialment a països occidentals com els Estats Units hi ha un desconeixement del producte.

És realment saludable? Fa que el vostre menjar tingui bon gust? Què el diferencia d’altres olis de cuina? Bé, hi ha moltes preguntes que cal respondre.

Aquesta és la raó per la qual he creat aquesta publicació que us servirà de guia per ajudar-vos a entendre tot sobre l’oli de segó d’arròs.

Saltem-hi directament.

Fes una ullada al nostre nou llibre de cuina

Receptes familiars de Bitemybun amb un planificador complet d'àpats i una guia de receptes.

Prova-ho gratuïtament amb Kindle Unlimited:

Llegir gratis

Què és l’oli de segó d’arròs?

L’oli de segó d’arròs és probablement el producte agrícola infrautilitzat més gran. La seva extracció i processament són similars a altres olis vegetals.

S'afegeix principalment a la producció d'aliments per augmentar l'estabilitat oxidativa dels aliments alhora que millora el valor nutritiu dels aliments.

L’Índia, el Japó, la Xina, el Vietnam i Tailàndia són els principals productors d’oli de segó d’arròs.

L’oli de segó d’arròs conté àcids grassos importants com l’àcid palmític, l’àcid linoleic i l’àcid olènic en grans quantitats (normalment un 20%, un 32% i un 42%, respectivament).

L’oli incorpora una composició equilibrada d’àcids grassos juntament amb alts nivells d’ingredients funcionals com tocotrienols, tocoferols, fitosterols, orzanol i altres nutrients.

La investigació ha demostrat que el consum d’oli de segó d’arròs té nombrosos beneficis per a la salut, com ara:

  • disminució de l’aterosclerosi precoç,
  • augment de l'excreció biliar fecal,
  • inhibició de l’agregació plaquetària,
  • i la reducció dels nivells sèrics de colesterol.

Els experiments han demostrat que l'oli de segó d'arròs té efectes positius sobre l'insomni, la hiperglucèmia, la hipertensió i la modulació del colesterol, entre altres malalties cròniques.

Ara feu servir oli de segó d’arròs

A causa dels atributs exclusius de l’oli de segó d’arròs, s’ha convertit en molt útil en una àmplia gamma d’aplicacions, incloses les indústries alimentària, cosmètica, farmacèutica i altres.

És probable que hi hagi moltes coses que feu servir ara mateix.

A causa del perfil d’àcids grassos equilibrat de l’oli de segó d’arròs, és un dels olis comestibles més nutritius disponibles.

No obstant això, l’oli de segó d’arròs, com altres olis vegetals, és susceptible a l’oxidació durant la cocció, l’emmagatzematge o el processament, cosa que provoca la formació de compostos d’oxidació secundaris i primaris, compostos polars, àcids grassos lliures i altres compostos perillosos.

Diferències entre l’oli de segó d’arròs, l’oli d’oliva, l’oli de gira-sol i l’oli de soja

Les taules següents mostren les diferències principals entre aquests olis en funció dels seus atributs:

Oli de segó d’arròs

  • Oli extret de: pell d’arròs o segó d’arròs
  • Aspecte físic: Sabor menys persistent, lleugerament viscós i suau
  • Oryzano i Tocotrienol: Present
  • S’utilitza a la cuina per a: cocció a foc alt, fregit, fregit i altres tipus de cuina a foc alt
  • Punt de fum: Punt de fum alt: 232 ° C, 450 ° F
  • Característiques: Presenta una composició de greixos més ideal amb un nivell de saturació lleugerament superior

Beneficis:

  • Donar suport als nivells saludables de sucre a la sang
  • Promoure la salut cardíaca
  • Té efectes antiinflamatoris i antioxidants
  • Millorar el sistema immunitari
  • Lluita contra el mal alè

Oli d'oliva

  • Oli extret de: drupes d’oliva
  • Aspecte físic: Aroma i sabor lleugerament ennuvolat, menys viscós, dolç i tendre
  • Oryzano i Tocotrienol: només conté la forma de tocoferol
  • S’utilitza a la cuina per: condiments, fregits a foc baix, en adobs, en amanides i salses que no requereixin escalfament
  • Punt de fum: punt de fum mitjà: 172 ° C, 340 ° F
  • Característiques: té un baix nivell d’acidesa, baix contingut en cera i baixa peroxidació

Beneficis:

  • Té propietats anticancerígenes i redueix la inflamació
  • Ajudeu a prevenir els cops
  • Protector contra les malalties del cor
  • No influeix en l’augment de pes ni l’obesitat
  • Reduir el risc de diabetis tipus 2

oli de gira-sol

  • Oli extret de: llavors de gira-sol
  • Aspecte físic: Aspecte molt viscós, tèrbol, aroma i sabor especiats
  • Oryzano i Tocotrienol: absents
  • S’utilitza a la cuina per: fregir-los, assecar-los i sofregir-los i preparar-los per amanir
  • Punt de fum: Punt de fum alt: 232 ° C, 450 ° F
  • Característiques: L’oli de gira-sol és l’oli més ric en àcid linoleic

Beneficis:

  • Ajuda a la pell i els cabells sans
  • Protegiu contra els radicals lliures
  • Ajudeu a curar les ferides més ràpidament
  • Promou la salut cardíaca
  • Millora la digestió i augmenta l’energia

Oli de soja

  • Oli extret de: llavors de soja
  • Aspecte físic: color clar, textura suau, aroma i sabor suaus
  • Oryzano i Tocotrienol: absents
  • S’utilitza a la cuina per: sofregir, fregir i coure
  • Punt de fum: Punt de fum alt: 234 ° C, 453 ° F
  • Característiques: Té un excel·lent perfil lipídic: oli de soja té greixos poliinsaturats, monoinsaturats i saturats en proporcions saludables

Beneficis:

  • Una rica font de greixos saludables per al cor
  • Donar suport a la salut òssia i muscular
  • Ajuda a la salut del cor i la funció cerebral
  • Beneficiar la salut de la pell
  • T’ajuda a guanyar pes de la manera correcta

Fins i tot he escrit tot aquest article sobre tots els beneficis de l’oli de soja aquí, perquè també s’utilitza molt a la cuina asiàtica. Llegiu també sobre l’oli de soja quan hagueu acabat de llegir sobre l’oli de segó d’arròs.

L’oli de segó d’arròs és dolent per a vosaltres?

L’oli de segó d’arròs és popular a la cuina asiàtica per la seva idoneïtat per a mètodes de cocció a alta temperatura com el sofregit i el sofregit.

També conté components de vitamina E essencial que poden beneficiar la vostra salut. Durant un estudi realitzat per la Universitat de Rochester, es va trobar que les porcions vitamíniques aïllades de l'oli de segó d'arròs podrien ser útils per controlar el colesterol alt.

D’altra banda, atès que l’oli de segó d’arròs és ric en fracció rica en tocotrienol (TRF), pot augmentar l’activitat dels enzims hepàtics que ajuda a eliminar substàncies tòxiques del fetge i, per tant, estabilitzar o reduir els tumors hepàtics.

Segons els experts, l’ús prolongat de tocotrienol podria ajudar a reduir el risc global de càncer. A més, el seu punt de fum més alt el fa més adequat per a la cocció a alta calor.

Tot i que no us beneficiarà de cap mineral en l’oli, hi ha algunes vitamines essencials en l’oli de segó d’arròs.

  • Consumir una cullerada d’oli de segó d’arròs us beneficia amb un 22% de la vostra IDR (ingesta diària recomanada) de vitamina E.
  • Actua com un antioxidant que ajuda a evitar que les cèl·lules del cos pateixin danys oxidatius, augmentant així la salut immunològica general.
  • Per últim, també conté vitamina K en petites quantitats que ajuden a la coagulació de la sang.

En general, l’oli de segó d’arròs és ideal per a aquells que pateixen problemes de colesterol elevats.

Quins són els efectes secundaris de l’oli de segó d’arròs?

L'oli de segó d'arròs és "segur" per a la majoria de la gent quan es consumeix per la boca. No obstant això, segons els experts en salut, augmentar la ingesta d’oli de segó d’arròs a la dieta pot provocar:

  • moviments intestinals imprevisibles
  • malestar estomacal
  • gasos intestinals
  • flatulències
  • i canvis de regularitat.

En general, pot afectar el sistema digestiu d’una persona. Tot i això, això només passa durant les primeres setmanes d’ús.

Això es deu al fet que el cos s’adapta als components del segó d’arròs.

Quan s’aplica directament sobre la pell o el cabell, l’oli de segó d’arròs és beneficiós en molts aspectes.

No obstant això, pot causar enrogiment i picor a la pell. Algunes persones han experimentat efectes secundaris en afegir el component als banys quan tracten la dermatitis.

Tot i que l’oli de segó d’arròs és beneficiós per reduir la quantitat de calci a la sang del cos que ajuda a prevenir els càlculs renals, això el fa perillós per als pacients que pateixen malalties com l’osteoporosi i la hipocalcèmia.

La hipocalcèmia és un tipus de deficiència de calci i no heu de prendre oli de segó d’arròs si ja teniu dèficit de calci.

A més, les persones que pateixen afeccions que causen dificultats en la digestió o deglució, com ara úlceres intestinals o anèmia, poden veure agreujades les seves afeccions per l'oli de segó d'arròs.

Si busqueu ingredients japonesos saludables addicionals, llavors mireu el meu article sobre diferents tipus de bolets i les seves receptes.

Receptes realment fantàstiques, i també una alternativa de carn molt saludable.

L’oli de segó d’arròs és bo per fregir?

Quan esteu cuinant a foc alt: fregir-los, fregir-los o fregir-los, és fonamental que utilitzeu un oli amb un punt de fum alt que tingui un sabor net i neutre. Per això, l’oli de segó d’arròs és tan popular a les cuines de tot el món.

L’oli deixa sortir el sabor dels aliments fins i tot després de fregir-los. Aquesta propietat de l’oli de segó d’arròs el converteix en l’oli ideal per cuinar a foc alt.

Tot i que l’oli de segó d’arròs es pot utilitzar per a altres aplicacions de cuina, així com condiments i pluges, és especialment adequat per a la cocció a alta temperatura. Utilitzo oli de segó d’arròs per saltar i sofregir.

He vist que el seu punt de fum apareix entre 232 ° C o més de 450 ° F. Això el fa possiblement millor o comparable a altres olis vegetals com el canola i l’oli de cacauet. L’oli de prohibició d’arròs no domina els aliments, ja que la seva textura i sabor són nets i lleugers.

L’oli de segó d’arròs és baix en greixos saturats i en propietats antioxidants. Hi ha moltes afirmacions sobre la salut sobre el producte i els estudis han afirmat que pot ajudar a reduir el colesterol i reduir els riscos d’atacs cardíacs.

Podeu trobar fàcilment oli de segó d’arròs a la majoria de mercats asiàtics, en línia a Amazon, així com a les botigues d’aliments naturals.

En general, recomanaria oli de segó d’arròs si fregiu.

Llegiu també: aquests són els millors substituts de l'oli vegetal per utilitzar a la cuina

Quin oli de segó d’arròs de marca és millor?

Hi ha moltes marques que ofereixen oli de segó d’arròs als consumidors. Tanmateix, alguns no són de la qualitat que esteu cercant.

És important anar sempre amb el fabricant de màxima qualitat, fins i tot si heu de pagar una mica més. Com que consumireu oli, heu d’anar sempre amb la millor marca.

Tot i que la majoria de marques i fabricants anuncien els seus productes com els millors del mercat, heu de comprovar realment el valor nutricional que es proporciona a la part posterior del paquet per determinar quin us convé.

Si viviu als EUA, podeu visitar qualsevol dels mercats asiàtics per comprar oli de segó d’arròs.

Tot i això, us recomanaria que comprés el producte d'Amazon, ja que us permet obtenir la millor marca en funció de les opinions dels clients i del nombre de valoracions.

Al meu parer, hi ha dues millors marques a l’hora de fabricar oli de segó d’arròs.

Són Bon Vital i Tophe.

Faig servir oli de segó d’arròs de Tophe, però Bon Vital també és una marca consolidada a l’hora de produir oli de cuina i altres productes comestibles.

Si mai no heu comprat oli de segó d’arròs, us recomanaria que aneu amb alguna d’aquestes marques.

Aquí teniu la meva ressenya de la millor marca que fabrica als EUA:

Tophé tot l’oli de segó d’arròs natural no transgènic

Tophé tot l’oli de segó d’arròs natural no transgènic

(veure més imatges)

L’oli de segó d’arròs de Tophe és l’opció preferida per a la majoria de cuiners i per a les persones que els agrada fregir a foc alt.

És 100% lliure de transgènics (organisme modificat genèticament) i amb un alt contingut en antioxidants anomenat orzanol que se sap que redueix el colesterol.

L’oli té un punt de fum elevat de 254 ° C, cosa que el fa ideal per cuinar a alta temperatura com fregir, remoure i sofregir.

L’oli de segó d’arròs de Tophe és ric en vitamina E i també es pot aplicar a la pell i als cabells.

Consulteu els últims preus i disponibilitat aquí a Amazon

Què s’ha de buscar quan es compra oli de segó d’arròs

Hi ha molts factors que cal tenir en compte a l’hora de comprar oli de segó d’arròs per cuinar o per a la cura de la pell. Però els dos factors principals inclouen:

Punt de fum

El punt de fum de l'oli de cocció és la temperatura a la qual l'oli deixa de bullir i comença a produir fum.

Tot i que l’oli de segó d’arròs té naturalment un punt de fum elevat, alguns fabricants poden afegir adulterants per augmentar el nivell. El clima temperat ideal oscil·la entre els 230 ° C i els 250 ° C.

Estabilitat

El millor oli de segó d’arròs es manté estable fins i tot després de cuinar-lo a altes temperatures. Per tant, cal determinar la seva estabilitat, és a dir; la seva resistència a l'oxidació.

Si busqueu autèntics sabors japonesos increïbles, hauríeu de fer-ho llegiu també sobre aquesta barreja de furikake. Podeu afegir-ho als vostres plats per obtenir un sabor umami gran i salat i afegir una mica de cruixent al mateix temps.

Fes una ullada al nostre nou llibre de cuina

Receptes familiars de Bitemybun amb un planificador complet d'àpats i una guia de receptes.

Prova-ho gratuïtament amb Kindle Unlimited:

Llegir gratis

Joost Nusselder, el fundador de Bite My Bun, és un venedor de continguts, pare i li encanta provar menjar nou amb menjar japonès al cor de la seva passió i, juntament amb el seu equip, crea articles en profunditat des del 2016 per ajudar els lectors fidels amb receptes i consells de cuina.