Er mirin vegansk? Svaret er ja!

Vi kan tjene en kommission på kvalificerede køb foretaget via et af vores links. Lær mere

Mirin er en risvin, der bruges i mange japanske retter. Da den kun indeholder ingredienser, der ikke er af animalsk oprindelse, er den vegansk.

Er mirin vegansk? Svaret er ja!

Mirin fremstilles ved at fermentere ris, og ren mirin har ingen tilsatte ingredienser. Mirin du får i købmanden kan indeholde tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, men det er stadig vegansk.

Denne artikel beskriver hvad mirin er, ingredienserne i mirin, forskellige slags mirin og veganske opskrifter med mirin.

Tjek vores nye kogebog

Bitemybuns familieopskrifter med komplet måltidsplanlægger og opskriftsguide.

Prøv det gratis med Kindle Unlimited:

Læs gratis

Hvad er mirin?

Mirin er en risvin, der bruges til madlavning i det japanske køkken. Det tilføjer en sød og syrlig smag, der er standard i japanske retter.

Hvad er ingredienserne i mirin?

Ren mirin (hon mirin) ingredienser omfatter:

Hvis din hon mirin indeholder andre ingredienser end disse, det er ikke ren mirin. Det er sandsynligvis et krydderi af mirin-type.

Mirin-type krydderier har mindre alkohol, tilsatte ingredienser og er fås i mange dagligvarebutikker.

De ingredienser, der kan tilsættes til mirin, omfatter stivelsessirup, risbrygget krydderi og brygget eddike, blandt andre ingredienser.

Er mirin sund?

Mirin er en naturligt gæret vin, der er høj i naturligt sukker. Da ren mirin kan være høj i alkohol, bør du indtage det med måde, hvis du ikke tilbereder det.

Aji-mirin eller mirin, du kan få i købmanden, indeholder oftest tilsat sukker, majssirup og salt.

For meget sukker kan være dårligt for dit helbred. Autentisk mirin vil være sundere end aji-mirin (hvilket betyder "smager som mirin").

læs også hvordan sake (drikkelig og madlavning) kan sammenlignes med mirin (og hvordan man ved, hvilken man skal bruge)

Hvad er veganske retter, du kan lave med mirin?

Der er mange veganske retter, du kan lave med mirin, sake eller begge dele.

Her er en liste over nogle veganske opskrifter, der inkluderer mirin:

Konklusion

Mirin er en naturligt gæret risvin, der er almindelig i japanske retter. Denne veganske ingrediens er en alsidig tilføjelse til ethvert hjemmelavet måltid.

Da ingredienserne i mirin ikke stammer fra dyr, betragtes både rene mirin og krydderier af mirin og krydderier som veganske. Prøv mirin i hjemmelavede veganske opskrifter for et ekstra spark.

Vil du gerne lave mad? Check ud denne sunde veganske omrøringssauce uden sukker opskrift

Tjek vores nye kogebog

Bitemybuns familieopskrifter med komplet måltidsplanlægger og opskriftsguide.

Prøv det gratis med Kindle Unlimited:

Læs gratis

Joost Nusselder, grundlæggeren af ​​Bite My Bun er en indholdsmarkedsfører, far og elsker at prøve ny mad med japansk mad i hjertet af hans passion, og sammen med sit team har han skabt dybtgående blogartikler siden 2016 for at hjælpe loyale læsere med opskrifter og madlavningstip.