Is Takoyaki halal? Het is, als het aan deze normen voldoet ...

                door Joost Nusselder | bijgewerkt:  15 december 2020
Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Lees meer
We denken erover om onze eigen producten te maken en willen graag uw mening weten. Zou je geïnteresseerd zijn in ...
... een kookboek met onze beste recepten
... een gids over hoe u geld kunt besparen door Aziatisch eten te koken met betaalbare ingrediënten en geweldige vervangers
... een volledige gids voor het opzetten van een Japanse keuken
... een recepten- en geschiedenisgids met populaire gerechten en hun oorsprong in verschillende Aziatische landen
overig
Gelieve te specificeren:
Gratis enquêtemaker

Is Takoyaki halal?

Hoewel sommigen die vraag misschien zonder meer kunnen beantwoorden, zal het voor anderen een bron van verwarring zijn.

Vragen zoals wat is Takoyaki? en wat is halal? zijn er maar een paar die de geest zullen overspoelen.

Maak je geen zorgen. Dit artikel beantwoordt al deze vragen. Laten we het heel snel beantwoorden en dan zal ik ingaan op waarom:

Takoyaki is halal als het op de juiste manier wordt bereid. De ingrediënten in deze octopusballetjes zijn allemaal "toegestaan ​​om te eten" en zolang de chef zich houdt aan de juiste manieren van schoonmaken en bereiden, zou daar absoluut geen probleem moeten zijn.

Als u klaar bent met lezen, voelt u zich goed opgeleid in alle culinaire zaken met betrekking tot Takoyaki en halal voedsel.


* Als je van Aziatisch eten houdt, heb ik een aantal geweldige video's met recepten en uitleg van ingrediënten op YouTube gemaakt die je waarschijnlijk leuk zal vinden:
Abonneer je op YouTube

Wat is Takoyaki?

Takoyaki wordt ook wel 'octopusballen' genoemd, maar haal je gedachten uit de goot! Het zijn niet dat soort ballen.

Takoyaki is een bolvormig voorgerecht dat wordt gekookt in een speciaal gevormde pan.

Het heeft een knapperige, op tarwemeel gebaseerde beslagschaal en is gevuld met gehakte octopus, ingelegde gember, Tenkasu-restjes en groene ui.

De ballen worden vervolgens geborsteld met Takoyaki-saus, vergelijkbaar met Worcestershire, en mayonaise.

Ten slotte worden ze bestrooid met groen wasbekken en gedroogde bonitovlokken.

Takoyaki wordt vaak verkocht door straatverkopers in Japan, maar het wordt ook geserveerd in Takoyaki-restaurants. Het kan ook worden gekocht in supermarkten en andere commerciële verkooppunten, en je kunt het zelfs zelf maken een van deze geweldige takoyaki-makers.

Wat is halal?

Halal is een Arabisch woord dat 'toegestaan ​​om te eten' betekent. Het verwijst naar de voedingsnormen die worden aanbevolen in de Koran of in de islamitische geschriften.

Over het algemeen worden voedingsmiddelen als halal beschouwd zolang ze aan twee basisvereisten voldoen:

  1. Ze zijn vrij van componenten. Volgens de islamitische wet is het voor moslims verboden om te eten.
  2. Ze worden geproduceerd met gebruiksvoorwerpen, apparatuur of machines die niet zijn schoongemaakt op een manier die volgens de islamitische wetgeving niet acceptabel is.

Aangezien dat nog steeds vrij vaag is, geven we u een overzicht van enkele voedingsmiddelen die niet acceptabel zijn:

Over het algemeen eten moslims om een ​​sterke lichaamsbouw te behouden die volgens hen een sterke geest ondersteunt.

Ze eten wel vlees, maar ze geloven dat de dieren in de naam van God moeten worden gedood.

De naam van God moet worden uitgesproken terwijl het dier wordt gedood en het leven van het dier moet worden genomen op een manier die zo humaan mogelijk is, zoals voorgeschreven in de leer van halal.

Is Takoyaki halal?

Op dit punt vraag je je misschien nog steeds af of Takoyaki halal is.

Geen van de ingrediënten lijkt op de 'niet eten-lijst' te staan, maar ik weet zeker dat er bepaalde dingen op die lijst staan ​​waarvan je nog nooit hebt gehoord.

Je vraagt ​​je misschien ook af of octopus in een van deze categorieën valt of dat de apparatuur die wordt gebruikt om Takoyaki te bereiden, is gereinigd volgens de islamitische wet.

Hoewel dat altijd twijfelachtig is, is Takoyaki over het algemeen halal. Het bevat geen van de ingrediënten op de niet-eet-lijst.

Verder vonden we het aanbevolen in deze Halal-gids.

Dus als je een halal dieet probeert te volgen en je komt een straatverkoper tegen die deze heerlijke Takoyaki-snacks serveert, ga je gang en neem een ​​hapje.

Lees verder: zo maak je heerlijke takoyaki

Joost Nusselder, de oprichter van Bite My Bun is een content marketeer, vader en houdt ervan om nieuw eten uit te proberen met Japans eten als hart van zijn passie, en samen met zijn team maakt hij sinds 2016 diepgaande blogartikelen om trouwe lezers te helpen met recepten en kooktips.