Japanska med lätthet: Under en begränsad tid gratis: Skaffa kokbok

Är mirin glutenfri? Om du köper den riktiga, ja

Jag älskar att skapa gratis innehåll fullt av tips för mina läsare, du. Jag accepterar inte betald sponsring, min åsikt är min egen, men om du tycker att mina rekommendationer är till hjälp och du köper något du gillar genom en av mina länkar kan jag tjäna en provision utan extra kostnad för dig. Lär dig mer

Kolla in vår nya kokbok

Bitemybuns familjerecept med komplett måltidsplanerare och receptguide.

Prova det gratis med Kindle Unlimited:

Läs gratis

Mirin är ett risvin som används som matlagningsvin i det japanska köket. Den ger en söt och syrlig smak samtidigt som den tar fram smakerna från andra ingredienser i ett recept.

Det används ofta som ingrediens i skaldjur och sushi eftersom det tar bort fiskliknande dofter.

Denna artikel diskuterar mirin och om det är glutenfritt eller inte och listar andra Japanska matlagningsingredienser som är glutenfria.

Är mirin glutenfri? Om du köper den riktiga, ja

Så är mirin glutenfritt?

Ja, mirin är glutenfritt. Mirin är gjord av fermenterat ris, så det innehåller inte gluten.

Var dock försiktig om du är glutenkänslig eller allergisk mot gluten. En del mirin som du köper i affären (aji mirin) är inte äkta mirin och innehåller andra tillsatser som kan innehålla gluten.

17 enkla recept som alla kan göra

Alla tips du behöver för att komma igång med japansk matlagning, under en begränsad tid, gratis som vårt första e-postmeddelande: The Complete Japanese With Ease Cookbook.

Vi kommer endast att använda din e -postadress för vårt nyhetsbrev och respektera din Privatliv

Var kan jag köpa glutenfritt mirin?

Eftersom ren mirin är glutenfri kan du köpa den i vilken asiatisk mataffär som helst eller online.

Undvik att köpa mirin i din lokala livsmedelsbutik, eftersom det kanske inte är riktigt mirin. De flesta amerikanska livsmedelsbutiker säljer aji mirin, ett syntetiskt kryddor som smakar mirin.

Till var noga med att du köper ren mirin, se till att det står ”hon mirin”. Detta säkerställer att du inte köper aji mirin. Aji mirin kan innehålla tillsatta ingredienser som innehåller gluten.

Ohsawa gör en stor hon mirin som bara innehåller fyra ingredienser: ekologiskt sött ris, ekologiskt destillerat risvin, ekologiskt riskoji och havssalt.

Ska jag konsumera mirin om jag är allergisk mot gluten?

Du kan konsumera mirin om du är allergisk mot gluten eller är känslig för gluten eftersom det är glutenfritt. Hon mirin är ren mirin och är säker att konsumera eftersom det inte finns några ingredienser som innehåller gluten.

Aji mirin är dock ett kryddor som smakar mirin och kan innehålla gluten.

Vanliga japanska matlagningsingredienser att se upp för

Förutom mirin undrar du kanske om några andra vanliga japanska matlagningsingredienser och om de är glutenfria.

Vilka andra japanska matlagningsingredienser är glutenfria?

Vanliga matlagningsingredienser i det japanska köket som är glutenfria är:

Om du är allergisk mot gluten bör du alltid kontrollera ingredienslistan.

Några av ovanstående ingredienser kan ha andra tillsatser som hydrolyserat vegetabiliskt protein. Hydrolyserat vegetabiliskt protein innehåller gluten.

Är sake glutenfri?

Ja, sake är glutenfritt. Sake är också gjord på fermenterat ris, så det innehåller inte gluten. För att vara säker, kontrollera alltid ingredienserna på flaskan om det finns en tillsatt ingrediens som innehåller gluten.

Vilka japanska matlagningsingredienser innehåller gluten?

Några japanska matlagningsingredienser som innehåller gluten är:

Om du är allergisk mot gluten eller är glutenkänslig bör du undvika att äta ingredienserna som anges ovan.

Inte alla dessa ingredienser innehåller gluten hela tiden. Olika märken gör sin mat med olika ingredienser. För att vara säker, undvik att äta mat med ovanstående ingredienser.

Vilka japanska såser innehåller gluten?

Några japanska såser som innehåller gluten är:

Konsumera inte någon av ovanstående såser om du är allergisk mot gluten.

Vad händer om jag inte hittar glutenfria japanska ingredienser?

Om du inte hittar de ingredienser du behöver som är glutenfria kan du ersätta ingredienser i ditt recept.

Till exempel, om ett recept kräver sojasås och du inte hittar någon glutenfri sojasås, kan du ersätta den med glutenfri tamari.

mirin är en fantastisk ingrediens att använda om du vill prova äkta japansk mat. Det ger en söt och syrlig smak till recept som ger den den japanska touchen.

Ren mirin är glutenfri. Aji mirin (översatt till "smakar som mirin") kan vara glutenfritt eller inte. Var försiktig med denna ingrediens om du är allergisk mot gluten.

Fan av onigiri? Ta reda på om onigiri är glutenfritt här

Kolla in vår nya kokbok

Bitemybuns familjerecept med komplett måltidsplanerare och receptguide.

Prova det gratis med Kindle Unlimited:

Läs gratis

Joost Nusselder, grundaren av Bite My Bun är en innehållsmarknadsförare, pappa och älskar att testa ny mat med japansk mat i hjärtat av sin passion, och tillsammans med sitt team har han skapat fördjupade bloggar sedan 2016 för att hjälpa lojala läsare med recept och matlagningstips.