Je mirin vegan? Odpověď je ano!

Můžeme získat provizi za kvalifikované nákupy uskutečněné prostřednictvím jednoho z našich odkazů. Zjistit více

Mirin je rýžové víno, které se používá v mnoha japonských pokrmech. Protože obsahuje pouze přísady, které nejsou živočišného původu, je veganský.

Je mirin vegan? Odpověď je ano!

Mirin se vyrábí kvašením rýže a čistý mirin neobsahuje žádné přidané přísady. Mirin, který dostanete v obchodě s potravinami, může obsahovat přísady a konzervanty, ale stále je veganský.

Tento článek popisuje co smrt jsou ingredience v mirinu, různé druhy mirinu a veganské recepty s mirinem.

Podívejte se na naši novou kuchařku

Rodinné recepty Bitemybun s kompletním plánovačem jídel a průvodcem receptů.

Vyzkoušejte to zdarma s Kindle Unlimited:

Čtěte zdarma

Co je to mirin?

Mirin je rýžové víno, které se používá k vaření v japonské kuchyni. Dodává sladkou a pikantní chuť, která je standardem v japonských pokrmech.

Jaké jsou složky v mirinu?

Mezi přísady čisté mirin (hon mirin) patří:

Pokud váš hon mirin obsahuje jiné než tyto přísady, není to čistý mirin. S největší pravděpodobností se jedná o koření typu mirin.

Koření typu Mirin mají méně alkoholu, přidané přísady a jsou k dostání v mnoha obchodech s potravinami.

Mezi přísady, které lze přidat do mirinu, patří mimo jiné škrobový sirup, koření vařené rýží a vařený ocet.

Je mirin zdravý?

Mirin je přirozeně kvašené víno s vysokým obsahem přírodního cukru. Protože čistý mirin může mít vysoký obsah alkoholu, měli byste jej konzumovat s mírou, pokud jej nevaříte.

Aji-mirin nebo mirin, který dostanete v obchodě s potravinami, nejčastěji obsahuje přidaný cukr, kukuřičný sirup a sůl.

Příliš mnoho cukru může být škodlivé pro vaše zdraví. Autentický mirin bude zdravější než aji-mirin (což v překladu znamená „chutná jako mirin“).

přečtěte si také jak je saké (pitelné a vaření) srovnatelné s mirinem (a jak vědět, které použít)

Jaká jsou veganská jídla, která můžete připravit s mirinem?

Existuje mnoho veganských pokrmů, které můžete připravit s mirinem, saké nebo obojí.

Zde je seznam některých veganských receptů, které obsahují mirin:

Závěr

Mirin je přirozeně kvašené rýžové víno, které je běžné v japonských pokrmech. Tato veganská přísada je všestranným doplňkem jakéhokoli domácího jídla.

Vzhledem k tomu, že přísady v mirinu nejsou odvozeny od zvířat, jsou čisté veganské a mirinové koření a koření považovány za veganské. Vyzkoušejte mirin v domácích veganských receptech pro extra nakopnutí.

Chcete vařit? Překontrolovat tato zdravá veganská míchaná smažená omáčka bez cukru

Podívejte se na naši novou kuchařku

Rodinné recepty Bitemybun s kompletním plánovačem jídel a průvodcem receptů.

Vyzkoušejte to zdarma s Kindle Unlimited:

Čtěte zdarma

Joost Nusselder, zakladatel Bite My Bun, je obchodník s obsahem, otec a rád zkouší nové jídlo s japonským jídlem, které je srdcem jeho vášně, a společně se svým týmem vytváří od roku 2016 podrobné články na blogu, aby pomohl věrným čtenářům s recepty a tipy na vaření.