តើម៉ារីនគ្មានជាតិ gluten ទេ? បើអ្នកទិញរបស់ពិតប្រាកដមែន
មីរិនគឺជាស្រាអង្ករប្រើជាស្រាចម្អិនក្នុងម្ហូបជប៉ុន។ វាផ្តល់នូវរសជាតិផ្អែមនិងជូរអែមខណៈពេលដែលនាំមកនូវរសជាតិនៃគ្រឿងផ្សំផ្សេងទៀតនៅក្នុងរូបមន្តមួយ។
ជារឿយៗវាត្រូវបានគេប្រើជាគ្រឿងផ្សំនៅក្នុងគ្រឿងសមុទ្រនិងស៊ូស៊ីព្រោះវាជួយបំបាត់ក្លិនត្រី។
អត្ថបទនេះពិភាក្សាអំពីមីរីននិងថាតើវាគ្មានជាតិស្កររឺអត់និងរាយបញ្ជីផ្សេងទៀត គ្រឿងផ្សំធ្វើម្ហូបជប៉ុន ដែលគ្មានជាតិ gluten ។

ដូច្នេះតើមីរីនគ្មានជាតិស្ករទេ?
បាទមីរីនគ្មានជាតិ gluten មីរិនត្រូវបានផលិតចេញពីអង្ករដែលមានជាតិ fermented ដូច្នេះវាមិនមានផ្ទុកជាតិ gluten ទេ។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយសូមប្រយ័ត្នប្រសិនបើអ្នកមានប្រតិកម្មទៅនឹងជាតិស្អិត Gluten ឬអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិស្អិត Gluten ។ មីរិនខ្លះដែលអ្នកទិញនៅហាង (អាជីមីរិន) មិនមែនមីរិនពិតប្រាកដទេហើយមានសារធាតុបន្ថែមផ្សេងទៀតដែលអាចមានផ្ទុកជាតិ gluten ។
សូមពិនិត្យមើលសៀវភៅធ្វើម្ហូបថ្មីរបស់យើង។
រូបមន្តគ្រួសាររបស់ Bitemybun ជាមួយនឹងការរៀបចំផែនការអាហារពេញលេញ និងការណែនាំអំពីរូបមន្ត។
សាកល្បងវាដោយឥតគិតថ្លៃជាមួយ Kindle Unlimited៖
អានដោយឥតគិតថ្លៃតើខ្ញុំអាចទិញមីរីនដែលគ្មានជាតិ gluten នៅឯណា?
ចាប់តាំងពីការ មីរិនសុទ្ធ គ្មានជាតិស្ករគ្មានជាតិស្ករអ្នកអាចទិញបាននៅហាងលក់គ្រឿងទេសអាស៊ីណាមួយឬតាមអ៊ីនធឺណិត។
ចៀសវាងទិញមីរីននៅហាងលក់គ្រឿងទេសក្នុងតំបន់របស់អ្នកព្រោះវាអាចមិនមែនជាមីរិនពិតប្រាកដ។ ហាងលក់គ្រឿងទេសអាមេរិកភាគច្រើនលក់អាជីមីរីនដែលជាគ្រឿងសំអាងសំយោគធ្វើឱ្យមានរសជាតិដូចមីរិន។
ទៅ ត្រូវប្រាកដថាអ្នកកំពុងទិញមីរីនសុទ្ធសូមប្រាកដថាវានិយាយថា“ ហ៊ឺមីរិន” នេះធានាថាអ្នកមិនទិញអាជីមីរីនទេ។ អាជីមីរិនអាចមានសារធាតុផ្សំបន្ថែមដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten ។
អូសាវ៉ាធ្វើឱ្យមានកិត្តិនាមដ៏អស្ចារ្យ ដែលមានតែគ្រឿងផ្សំបួនមុខប៉ុណ្ណោះគឺអង្ករផ្អែមសរីរាង្គស្រាអង្ករចម្រាញ់សរីរាង្គអង្ករកូជីសរីរាង្គនិងអំបិលសមុទ្រ។
តើខ្ញុំគួរញ៉ាំមីរីនទេប្រសិនបើខ្ញុំមានអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិ gluten?
អ្នកអាចទទួលទានមីរិនប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិ gluten ឬងាយនឹងមានជាតិ gluten ព្រោះវាគ្មានជាតិ gluten ។ Hon mirin គឺជាមីរីនសុទ្ធនិងមានសុវត្ថិភាពក្នុងការប្រើប្រាស់ព្រោះមិនមានសារធាតុផ្សំដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten ។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយអាជីមីរីនគឺជាគ្រឿងទេសដែលត្រូវបានគេធ្វើឱ្យមានរសជាតិដូចមីរីនហើយវាអាចមានផ្ទុកជាតិ gluten ។
គ្រឿងផ្សំចម្អិនម្ហូបជប៉ុនទូទៅដែលត្រូវប្រយ័ត្ន
ក្រៅពីមីរីនអ្នកប្រហែលជាឆ្ងល់អំពីគ្រឿងផ្សំធ្វើម្ហូបជប៉ុនទូទៅផ្សេងទៀតហើយប្រសិនបើវាគ្មានជាតិស្ករ
តើគ្រឿងផ្សំចម្អិនម្ហូបជប៉ុនផ្សេងទៀតអ្វីដែលគ្មានជាតិស្ករ?
គ្រឿងផ្សំចម្អិនអាហារទូទៅនៅក្នុងម្ហូបជប៉ុនដែលគ្មានជាតិស្ករគឺ៖
- អង្ករផ្កាម្លិះ។
- រុំណូរី
- ម្សៅដំឡូង
- ប្រយោជន៍
- ទឹកជ្រលក់តាម៉ារី
ប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹង gluten អ្នកគួរតែពិនិត្យមើលបញ្ជីគ្រឿងផ្សំ។
គ្រឿងផ្សំខាងលើខ្លះអាចមានសារធាតុបន្ថែមផ្សេងទៀតដូចជាប្រូតេអ៊ីនបន្លែអ៊ីដ្រូលីហ្សីត។ ប្រូតេអ៊ីនបន្លែ Hydrolyzed មានផ្ទុកជាតិ gluten ។
តើសូកូឡាគ្មានជាតិស្ករមែនទេ?
បាទ / ចាសមិនមានជាតិ gluten ទេ។ Sake ត្រូវបានផលិតចេញពីអង្ករដែលមានជាតិ fermented ដូច្នេះវាមិនមានផ្ទុកជាតិ gluten ទេ។ ដើម្បីសុវត្ថិភាពសូមពិនិត្យមើលគ្រឿងផ្សំដែលមានរាយនៅលើដបក្នុងករណីមានសារធាតុបន្ថែមដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten ។
តើគ្រឿងផ្សំចម្អិនម្ហូបជប៉ុនអ្វីខ្លះដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten?
គ្រឿងផ្សំធ្វើម្ហូបជប៉ុនមួយចំនួនដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten គឺ៖
- មីសូ (សណ្តែកនិងធញ្ញជាតិដែលមានជាតិ fermented)
- mayonnaise ជប៉ុន
- ផានកូ
- ទឹកខ្មះ
- ស៊ូស៊ី (ពេលខ្លះ)
- អង្ករស៊ូស៊ី
- ក្តាមក្លែងក្លាយ
- ម្សៅស្តុកត្រី
- Tempura
ប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិ gluten ឬមានប្រតិកម្មទៅនឹង gluten អ្នកគួរតែចៀសវាងទទួលទានគ្រឿងផ្សំដែលមានរាយឈ្មោះខាងលើ។
មិនមែនគ្រឿងផ្សំទាំងអស់នេះមានផ្ទុកជាតិ gluten គ្រប់ពេលទេ។ ម៉ាកផ្សេងៗគ្នាផលិតអាហាររបស់ពួកគេជាមួយនឹងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗគ្នា។ ដើម្បីសុវត្ថិភាពសូមចៀសវាងទទួលទានអាហារដែលមានគ្រឿងផ្សំខាងលើ។
តើទឹកជ្រលក់ជប៉ុនមានផ្ទុកជាតិ gluten អ្វីខ្លះ?
ទឹកជ្រលក់ជប៉ុនខ្លះដែលមានផ្ទុកជាតិ gluten គឺ៖
- ទឹកត្រី
- ទឹកជ្រលក់ Hontsuyu
- ទឹកជ្រលក់ងាវ
- ទឹកជ្រលក់ plum
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ
- wasabi
- ទឹកជ្រលក់ម្ទេស
- ទឹកជ្រលក់ hoisin
- ទឹកជ្រលក់សណ្តែកខ្មៅ
- ទឹកជ្រលក់ ponzu
- ទឹកជ្រលក់ teriyaki
កុំប្រើទឹកជ្រលក់ណាមួយខាងលើប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិ gluten ។
តើមានអ្វីប្រសិនបើខ្ញុំមិនអាចរកឃើញគ្រឿងផ្សំជប៉ុនគ្មានជាតិស្ករ?
ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចស្វែងរកគ្រឿងផ្សំដែលអ្នកត្រូវការដែលគ្មានជាតិស្ករអ្នកអាចជំនួសគ្រឿងផ្សំនៅក្នុងរូបមន្តរបស់អ្នក។
ឧទាហរណ៍ប្រសិនបើរូបមន្តមួយទាមទារឱ្យមានទឹកស៊ីអ៊ីវហើយអ្នកមិនអាចរកឃើញទឹកស៊ីអ៊ីវគ្មានជាតិជូរទេអ្នកអាចជំនួសវាដោយតាម៉ារីដែលគ្មានជាតិស្ករ។
Mirin ជាគ្រឿងផ្សំដ៏អស្ចារ្យក្នុងការប្រើប្រាស់ប្រសិនបើអ្នកចង់សាកល្បងម្ហូបជប៉ុនពិតប្រាកដ។ វាបន្ថែមរសជាតិផ្អែម និងស្រួយដល់រូបមន្តដែលផ្តល់ឱ្យវានូវរសជាតិបែបជប៉ុន។
ម៉ារីនសុទ្ធគ្មានជាតិ gluten ។ អាជីមីរិន (បកប្រែទៅជា“ រសជាតិដូចមីរិន”) អាចឬមិនមានជាតិគ្មានជាតិស្ករ សូមប្រយ័ត្នជាមួយគ្រឿងផ្សំនេះប្រសិនបើអ្នកមានអាឡែស៊ីទៅនឹងជាតិ gluten ។
អ្នកគាំទ្រអូនីហ្គីរី? ស្វែងយល់ថាអូនីហ្គីរីគ្មានជាតិ gluten នៅទីនេះ
សូមពិនិត្យមើលសៀវភៅធ្វើម្ហូបថ្មីរបស់យើង។
រូបមន្តគ្រួសាររបស់ Bitemybun ជាមួយនឹងការរៀបចំផែនការអាហារពេញលេញ និងការណែនាំអំពីរូបមន្ត។
សាកល្បងវាដោយឥតគិតថ្លៃជាមួយ Kindle Unlimited៖
អានដោយឥតគិតថ្លៃJoost Nusselder ស្ថាបនិក Bite My Bun គឺជាអ្នកទីផ្សារមាតិកាdadពុកនិងចូលចិត្តសាកល្បងម្ហូបថ្មីជាមួយអាហារជប៉ុនដែលជាបេះដូងនៃចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់គាត់ហើយរួមជាមួយក្រុមការងារគាត់បានបង្កើតអត្ថបទប្លក់ស៊ីជម្រៅតាំងពីឆ្នាំ ២០១៦ ដើម្បីជួយអ្នកអានស្មោះត្រង់ ជាមួយរូបមន្តនិងគន្លឹះធ្វើម្ហូប។